Search

Cirurgia maxil·lofacial

La cirurgia maxil·lofacial i l’odontologia en moltes ocasions van de la mà i es necessiten mútuament per poder oferir un tractament integral i complet assegurant uns resultats d’èxit fins i tot en casos de gran dificultat.
És un luxe per a la clínica i ens dóna un punt més en aquesta excel·lència i declaració de qualitat que sempre perseguim en els nostres tractaments.

Gràcies a la feina en equip i la contínua formació i interès en la nostra fascinant professió, avui en dia podem dir que ni l’edat ni la pèrdua d’os impedeixen un tractament d’implants amb excel·lents resultats.

Implants zigomàtics

Els implants zigomàtics neixen per la necessitat de donar una solució a aquells casos d’atròfia òssia severa, és a dir pacients que pateixen una gran pèrdua òssia de l’maxil·lar superior i que els implants només eren una opció si prèviament es realitzaven grans reconstruccions òssies per tornar un mínim volum que permetés treballar amb ells.

Actualment, els implants zigomàtics obren una possibilitat terapèutica predictible que consisteix a usar implants de gran longitud ancorats en els pòmuls i que emergeixen a través del maxil·lar per servir d’ancoratge a la pròtesi dental fixa. Amb implants zigomàtics, el pacient surt amb dents el mateix dia.

Retractament d’implants

A la nostra clínica cada vegada són més els casos de pacients que arriben amb implants mal col·locats, trencats o afectats per una infecció que denominem periimplantitis.

Malauradament, això pot provocar dolor, halitosi o una estètica deficient. En moltes ocasions cal treure aquests implants i iniciar el procés amb la regeneració d’os i geniva per col·locar nous implants d’una forma més segura i estable.

El retractament dels implants només és possible en casos inicials i encara que són situacions poc favorables, hem realitzat un protocol de manteniment exhaustiu per mantenir i prevenir l’aparició de la malaltia i que els implants puguin mantenir-se a la boca durant anys.

El treball en equip amb formació específica i experiència en aquestes situacions és clau per a l’èxit. Si tens algun problema amb els teus implants vine a consultar-nos.

Cirurgia ortognàtica

Aquesta especialitat quirúrgica dóna solució a aquella situacions de maloclusió dental causada per una alteració en el creixement i desenvolupament de l’maxil·lar, la mandíbula o tots dos. El resultat sol ser una asimetria facial, un perfil disarmónic i en ocasions una dificultat a la masticació.

Tot això es corregeix mitjançant una o diverses cirurgies de reposició dels maxil·lars juntament amb un tractament d’ortodòncia coadjuvant que anirà corregint la posició de les dents per facilitar la recol·locació dels maxil·lars abans i després de la cirurgia.

L’objectiu és aconseguir una mossegada adequada, restablint la funció masticatòria i millorant l’estètica facial.

Biòpsies orals

Potent eina de diagnòstic de les patologies orals per encertar el tractament.

És possible que el càncer oral sigui la malaltia més significativa que cal buscar en un examen, tant perquè pot posar en perill la vida, com perquè la detecció precoç fa que augmenti la taxa de supervivència. Però és important recordar que una gran majoria de creixements inusuals es troben benignes

A més, algunes malalties sistèmiques (com la diabetis, la malaltia de Crohn i les malalties del cor) poden produir efectes que es poden observar a la boca. Sempre estem a l’abast dels signes d’aquestes condicions potencialment greus.

Tot i que la majoria de lesions orals són benignes, si hi ha possibilitat que el creixement pugui ser cancerós o pre-cancerós, és probable que es faci una biòpsia. Segons quina quantitat de teixit cal extreure, aquest pot ser un simple procediment a l’interior o es pot fer en un centre hospitalari. Normalment, el procediment només requereix anestèsia local i no triga gaire. Si es fan incisions, sovint es tanquen amb sutures autodissoltes (puntades) que no cal que s’eliminin.

Com que els teixits orals són rics en vasos sanguinis, una hemorràgia és normal durant un període de temps posterior. Se li proporcionaran instruccions de seguiment segons sigui necessari, com ara, com es pot combinar la inflor i el malestar, quan s’ha de prendre medicaments i què menjar i beure. Descansar i mantenir una bona higiene bucal també us ajudarà a tornar a la normalitat el més ràpidament possible. Quan l’informe de patologia estigui completat (normalment en pocs dies), us donarem els resultats.

Comparteix