Search

Roncopatia i Apnea de la Son

Roncar no és només un soroll molest

La roncopatia crònica es manifesta durant el son i sens dubte repercuteix en la vida diürna de l’pacient. Tant és així, que aquest trastorn pot provocar accidents laborals o de trànsit a causa de la somnolència.

Què és la roncopatia?

Es diu que una persona ronca quan es formen turbulències d’aire en el seu aparell respiratori i emet sorolls. Quan aquest trastorn es manté de manera constant durant més de tres mesos, ja es parla de roncopatia crònica, i quan supera l’any s’afirma que aquesta roncopatia ja està plenament instaurada.

Els riscos associats a la roncopatia crònica varien en funció dels hàbits de cada pacient, com el fet de consumir alcohol o fumar. Però del que no hi ha dubte, és dels greus riscos cardiovasculars i d’hipertensió que van lligats a aquest trastorn

Però més enllà de l’soroll, roncar pot ser un símptoma d’alguna cosa més perillosa per a la nostra salut, l’Apnea de la son.

Això és una obstrucció completa o incompleta de les vies aèries superiors mentre dormim, que provoca una deficiència d’oxigen en sang. Aquesta situació genera una sèrie de símptomes molt importants com són el cansament generalitzat, la hipersomnolència diürna, la pèrdua de memòria i alteracions de l’estat d’ànim, impotència i un llarg etcètera, que afecten la vida personal, laboral i social del malalt.

Tractament

L’apnea de la son es tracta amb canvis en l’estil de vida, dispositius bucals per alleujar els quadres lleus, i dispositius respiratoris i cirurgia en casos moderats o greus.

Normalment no es fan servir medicines en el tractament d’aquesta malaltia.

A Clínica Dental Solé oferim el dispositiu OrthoApnea®. La solució més còmoda i eficaç del mercat.
OrthoApnea® és una revolucionària pròtesi intraoral que constitueix l’alternativa més còmoda, fàcil i eficaç per al tractament del ronc i l’apnea de la son lleu.

Les fèrules intraorals modifiquen la posició de la mandíbula, de la llengua i de les estructures, garantint que la via respiratòria quedi lliure evitant que s’obstrueixi el pas de l’aire durant el son.

Canvis en l'estil de vida per evitar Roncar

Si vostè té apnea lleu de la son, és possible que l’únic tractament que necessiti sigui fer uns canvis en les seves activitats o hàbits diaris.

Comparteix
Roncopatia i Apnea de la Son is highly popular post having 2 WhatsApp shares
Share with your friends
Powered by ESSB