Odontologia general mínimament invasiva

Tot allò que la teva boca necessita per estar en plena forma:
higiene dental, empastaments, reconstruccions, endodòncies… en mans de professionals que saben el valor de mantenir una boca sana

El dolor és la principal causa de visita a l’odontòleg i sovint és causat pel nervi dental (polpa) que està inflamat a causa d’una càries profunda, un problema periodontal, un traumatisme o una sobrecàrrega oclusal.

Quan aquesta inflamació és irreversible, s’ha de netejar la cavitat del nervi, desinfectar-la i segellar-la per evitar la reinfecció. Aquest tractament es coneix com “matar el nervi” o endodòncia i és un tractament de rescat per mantenir la dent funcional i asimptomàtica

Les resines o composites actuals a més de ser un material restaurador per càries poden ser una alternativa fantàstica i econòmica a la ceràmica.L’adhesió d’última generació i les seves característiques de mimetisme i neteja, ens permeten solucionar problemes lleus d’estètica tocant mínimament l’esmalt d’origen i en una sola cita.

Fem servir composites estètics de nanorelleno, els quals s’afegeixen per capes a la superfície de la dent. Per a cada capa, es selecciona la tonalitat adequada de compòsit i es van modelant a mà amb espàtules i pinzells, obtenint així unes dents amb la forma i color desitjats.

Són tècniques estables en el temps però de menor durabilitat que la ceràmica o la porcellana.
Necessita un manteniment per part de l’odontòleg que decidirà si cal repetir algun composite amb el pas el temps.

Les incrustacions són l’evolució de les fundes tradicionals quan pensem en odontologia de mínima intervenció.

D’una banda ens donen l’enteresa necessària per evitar fractures i d’altra enforteix les dents tractades, tot això amb el mínim desgast o preparació de l’esmalt i la dentina.

Si afegim les últimes tecnologies digitals aconseguim uns resultats de màxima qualitat amb ajustaments perfectes que es mantenen al llarg de el temps.

La càries és una malaltia infecciosa que afecta els teixits durs de la dent, esmalt, dentina i ciment radicular, i quan avança més és capaç de destruir per complet la dent, envair la polpa dentària i produir infeccions dels teixits propers, com l’os maxil·lar i els teixits tous de la cara, donant lloc als flegmons.

Quan la càries envaeix la polpa, aquesta s’inflama, donant lloc a la pulpitis aguda, el conegut mal de queixal, un dolor tan intens que es fa insuportable. Tot i que la càries és una malaltia infecciosa, produïda per bacteris, perquè progressi cal que convergeixin altres factors, com unes dents febles i poc mineralitzats i un ambient bucal molt àcid.

És convenient revisar periòdicament la boca per detectar les càries quan encara són petites i la seva reparació és senzilla i a un preu assequible.

Odontologia general mínimament invasiva is highly popular post having 1 WhatsApp shares
Share with your friends
Powered by ESSB